Polítics i periodistes al infern de 20 en 20

març 2nd, 2010

Tal com diu la dita: “Advocats i procuradors, al infern de dos en dos” doncs ho faig extensiu, i multiplicat per 10 per a tota aquesta colla de desgraciats.

Si, estic generalitzant, i se que això no s’ha de fer, a tot arreu hi ha de tot, però ja em perdonareu, últimament em costa molt trobar exemples de membres d’aquests dos col·lectius que és mereixin el meu respecte.

Però, de que va aquest post? Doncs va del paper del polítics i periodistes han donat a tot el tema de les morts que hi van haver en l’incendi d’Horta.

Algú pot pensar: “Aquest deu ser amic de D0, son del mateix poble….” doncs no, fa pocs dies que vaig saber que D0, Carles Font, és de Riudoms, sé qui es, però no hi he tingut mai cap relació especial, fins hi tot diria que no recordo haver parlat mai amb ell, tot i que som aproximadament de la mateixa edat. Però això no a modificat de cap manera el que des del primer dia vaig pensar sobre aquest assumpte.

Com pot ser que hi hagi persones, (per anomenar-los d’alguna manera), que és creguin amb el dret de poder jutjar l’actuació dels Bombers, amb l’únic objectiu de intentar obtenir el cap d’un adversari polític?

Senyors, el Bombers és juguen la vida fent la seva feina, per desgracia aquesta setmana ne’m tingut un altre mostra: Mor un bomber després de salvar un nen en l’incendi d’un transformador

És evident que a Horta alguna cosa va fallar, però qui va ser el culpable de la mort de 5 bombers? Qui voleu que sigui, un altre bomber? un responsable polític? Si s’acaba demostrant, només ni hauran dos, els que van provocar el foc, que a finals de la setmana passada sortien en llibertat sota fiança: Surten en llibertat els dos detinguts per l’incendi d’Horta després de pagar la fiança de 6.000 euros i mentre tant, oposició i mitjans de comunicació intenten desgastar el govern remenant la merda des de la comissió d’investigació

De cap de les maneres ningú pot dir que l’actual govern de la Generalitat siguin sants de la meva devoció, però el que ha fet la oposició amb aquest cas no te nom. Com es poden aprofitar d’una desgràcia així per a intentar fer mal al govern actual? Ve a ser com si a Estats Units haguessin volgut buscar algun culpable, dels Bombers o polític, per tots els bombers morts quan es van desplomar les torres bessones.

Que saben els senyors polítics, (tots, siguin de la banda que siguin), d’incendis forestals? Que saben de la formació dels bombers, de la dificultat de coordinar tot un operatiu, de com gestionar les comunicacions amb tots els mitjans a traves de diferents bandes i canals de ràdio. Tant com jo, no res.

On volen arribar? tant important és emportar-se per davant el cap d’algun polític del govern? Tot si val?

Si, esta clar, alguna cosa no va funcionar correctament, 5 morts ho demostren, quines conclusions cal treure’n? Que mai està de més tenir més mitjans, més formació, i que si és crema un boci de més de bosc, ja tornarà a sortir, en canvi els Bombers morts no tornaran.

I els periodistes? Doncs si, normalment trobo La Vanguardia un diari prou ponderat, i ara que manen “els altres”, no està de més tenir-lo com a consulta per a poder veure l’altra cara de la moneda. Però en aquest tema han arribat massa lluny, les insinuacions en els articles, els comentaris que es deixen posar, amb insinuacions, que o be s’han de demostrar, o no s’han de deixar fer, etc. han fet que hagi perdut qualsevol mena de respecte que els hi pogués tenir.

Així doncs, deixeu-m’ho dir ben clar: Tot el meu respecte per a tots els bombers que cada dia es juguen la seva vida fent la seva feina. I tot el menyspreu, per tots aquells que volen treure un rèdit polític a una desgràcia com aquesta. Senyors polítics i periodistes que jugueu a aquest joc, sou uns carronyaires, que us alimenteu de carn morta.

El dia que la classe política, actuí realment de cara al ciutadà, i deixi de fer política de partit, només orientada a guanyar les properes eleccions, llavors, potser tornaré a creuré en els polítics i la política, de moment, el panorama és molt trist.

Categories: Catalunya

Deixeu un comentari

Comments Feed1 Comentari

  1. Ramon Mallafré i Gispert

    Buscant enllaços per a documentar aquest post he trobat aquest article que reflecteix perfectament el meu pensament:
    Piròmans i voltors
    No coneixia aquest diari, i pel que puc veure en els comentaris, sembla que deu ser proper al règim actual, però això no treu que en aquest cas no hi pugui estar completament d’acord.

Deixeu un comentari

You must be logged in to post a comment.

Feed

http://ramon.mallafre.cat / Polítics i periodistes al infern de 20 en 20